2020-10-12 10:29:15• hírek • Refszatmár.eu

Másodjára rendezték meg a Patóházi Magyar Napokat

A Patóházai Református Egyházközség október 4-én megszervezte a II. Patóházai Magyar Napokat. A kis közösség, még ha egy kicsit visszafogottabban is (korlátozott létszámban és szájmaszkkal, betartva a szabályokat), de tovább vitte a tavaly elkezdett hagyományt.

Idén kimondottan fontos volt számukra ez a nap, hisz 100 év telt el azóta, hogy népünket szétszakították, és még mindig itt vagyunk. Ez pedig okot ad az ünneplésre. Ez az idei alkalom tehát az összetartozás jegyében telt.

Az esemény istentisztelettel kezdődött, melyen Jobb Domokos, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület ifjúsági előadója hirdette az igét. A prédikációt követően Tolnai János, helybéli lelkész köszöntötte a vendégeket, Kiss Józsefet, a Szatmári Református Egyházmegye Főjegyzőjét, Turos Lóránd szenátort, Oláh Szabolcs Aranyosmeggyes községének alpolgármesterét és Török Marian polgármestert.

A vendégek sorra kifejezték jókívánságukat az egyházközség felé.



Az istentisztelet után az ünneplő közösség kiment a felavatandó összetartozás emlékművéhez, ahol meghallgatta a patóházai ifjak és vallásórások szolgálatát, Kánya Réka szavalatát, illetve megtekintette a Kása Zsolt és Melinda által felkészített néptánccsoport csodálatos előadását. A felemelő események után megtörtént az összetartozás emlékművének a felavatása. Az emlékművön egy Reményik Sándor idézet, a magyar kiscímer és egyházkerületünk címere kapott helyet.



Az ünnepség a helybéli kultúrotthonban szervezett szeretetvendégséggel ért véget, ahol Kovács Endre és társai biztosították a jókedvhez való szép magyar dalokat.

A Patóházai Magyar napok megszervezéséhez hozzájárultak: Communitas Alapítvány, a BGA ZRT, a Patóházai Református Nőszövetség, Oláh Szabolcs alpolgármester és patóházai református hívek.


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: